Tekintse meg aktuális akcióinkat ITT

Kérdése van? Hívjon minket! +36201234567

Blog

A modern női munkaruházat: stílus és biztonság kéz a kézben

2023.09.04 10:00
A modern női munkaruházat: stílus és biztonság kéz a kézben

A női munkaruházat kialakítása több tényezőtől függ, mint például a munkakörnyezet, az elvégzendő feladatok jellege és a biztonsági előírások. Az alábbiakban áttekintjük a női munkaruházat típusait és azokat a tényezőket, amelyeket figyelembe kell venni a kiválasztáskor.

Főbb típusok:

  1. Munkaruhák és overálok: Ezeket általában fizikai munkához, például építkezéseken vagy műhelyekben használják.
  2. Biztonsági mellények és láthatósági ruházat: Azoknak a dolgozóknak, akiknek kiemelten fontos láthatónak lenniük, például útépítésnél vagy raktári munkáknál.
  3. Egészségügyi és laboratóriumi köpenyek: Orvosoknak, ápolóknak és laboratóriumi dolgozóknak.
  4. Irodai ruházat: Nőknek szánt öltözék, amely hivatalos vagy irodai környezetben megfelelő.
  5. Speciális védőruházat: Tűzálló, vegyálló vagy hőálló ruházat különleges környezetekben való használatra.

 

A női és férfi testalkat közötti különbségek miatt a munkaruházat gyártók több területen is különbséget tesznek a két nemre szabott ruházatok között. Íme néhány dolog, amelyekben a női munkaruházat különbözhet a férfiaktól:

Illeszkedés: A női munkaruhák gyakran szűkítettek a derék területén és a mell részén is más a kialakításuk, hogy jobban illeszkedjenek a női testalkathoz. Ezen kívül a csípő és a far részen is szélesebbek lehetnek a jobb illeszkedés érdekében.

Méret: Míg a férfiaknál általában szélesebb váll és nagyobb testtömeg jellemző, a női ruházat gyakran kisebb és szűkebb méretekben készül.

Dizájn: Bár a funkció elsődleges, a női munkaruházatban gyakran találkozhatunk esztétikai különbségekkel is, például más színű vagy mintázatú anyagokkal, dekoratív elemekkel vagy akár divatosabb szabásvonalakkal.

Zsebek: Néha a női munkaruházatok zsebei kisebbek vagy eltérően helyezkednek el a ruhán, mint a férfiaknál. Ezt érdemes figyelembe venni, ha sok mindent kell magánál tartania az embernek munka közben.

Biztonsági jellemzők: Bár a biztonsági előírások nem különböznek a nemek között, a női munkaruházatoknál az illeszkedés és a méret miatt néha más kialakítású védőelemeket vagy kiegészítőket használnak.

Cipők: A női munkavédelmi cipők is eltérően vannak kialakítva, figyelembe véve a nők lábának általánosan kisebb méretét és eltérő formáját.

 

Ezért fontos, hogy a nők a számukra tervezett munkaruházatot válasszanak, mivel azok jobban illeszkednek a testükre, kényelmesebbek és hatékonyabb védelmet nyújtanak. Ugyanakkor fontos, hogy a női munkaruházat ne csak a dizájn miatt legyen különböző; a funkcionális és biztonsági előírásoknak azonos mértékben kell érvényesülniük, mint a férfi munkaruházatok esetében.

 Női munkaruházat

 

Mire érdemes figyelni a kiválasztáskor Magyarországon:

  1. Biztonsági előírások: Fontos megfelelni az adott munkakör biztonsági követelményeinek. Az EU-ban, így Magyarországon is, szigorú szabványok vonatkoznak a munkaruházatokra.
  2. Kényelem: A ruhának kényelmesnek kell lennie, hogy a dolgozó egész nap jól érezze magát benne.
  3. Időjárási körülmények: Magyarországon a nyarak melegek, míg a telek hidegek lehetnek. Ezért fontos, hogy a ruházat megfeleljen az aktuális időjárási körülményeknek.
  4. Minőség: A magas minőségű munkaruházat hosszabb ideig tartós marad, és jobban védi a viselőjét.
  5. Kialakítás: Női munkaruházat esetén fontos, hogy az a női alkatnak megfelelően legyen kialakítva, figyelembe véve az anatómiai különbségeket.

 

Magyarországon a munkaruházat választéka hasonló az EU más országaihoz képest. Fontos a munkaruházatok megfelelő szabványainak betartása és a munkavállalók védelmének biztosítása minden körülmények között. A választásnál mindig az adott munkakör, a munkakörnyezet és a személyes igények is szerepet játszanak.

 

Ha női munkaruházat beszerzésén gondolkodsz, akkor a https://munkaruhakozpont.hu/ webáruházat feltétlenül érdemes felkeresned. Az oldal egy széles választékot kínál a legkülönfélébb munkaruházatokból, amelyek kifejezetten a női testalkathoz igazodnak. Nem csak a megfelelő illeszkedésről van szó: az itt kínált termékek magas minőségűek, és megfelelnek minden biztonsági előírásnak. Legyen szó egyszerű munkaruháról vagy speciális védőfelszerelésről, az Munkaruhaközpontnál minden igényt kielégítő kínálatot találsz.

Íme néhány termék kínálatunkból:

2205 - NŐI ÉLELMISZERIPARI KÖPENY, 1 ZSEBBEL

https://munkaruhakozpont.hu/spd/PW-2205WHRXL/2205-Noi-elelmiszeripari-kopeny-1-zsebbel

Divatos, praktikus és strapabíró női élelmiszeripari köpeny. Rejtett patentokkal és belső zsebbel rendelkezik. Kialakítását kifejezetten hölgyek részére tervezték. Alapanyag: Kingsmill Standard 190 gr.

Női élelmiszeripari köpeny

 

SIR SAFETY SYSTEM STRETCH CANVAS NŐI NADRÁG

https://munkaruhakozpont.hu/spd/SSY-MC2591C4-44/Sir-Safety-System-Stretch-Canvas-noi-nadrag

Strapabíró, több zsebes munkanadrág négy irányba nyúló kontrasztos vászonból. Rejtett elülső gomb. Oxford Cordura® 500D megerősítések a kivételes tartósság érdekében. Nagy teljesítményű háromszoros varrások. Airbelt®, belső derékpánt rugalmas airmesh szövetből az extra légáteresztésért, párnázásért és támogatásért. Ergofit, bi-sztreccs anyag a kiemelkedő mozgásszabadság és szellőzés érdekében. Két többfunkciós zseb, telefonzseb, irattartó zseb, két Cordura® megerősített hátsó zseb. Cipzáras zsebek a combon. Cordura® szövet a zsebeken. Bi-stretch anyagból készült hátsó térdbetétek a szellőzésért és a fokozott mozgásszabadságért. Tépőzárral állítható Cordura® megerősített térdpárna zsebek a tökéletes illeszkedés érdekében. Levehető igazolványtartó. Jól láthatósági betétek az extra láthatóságért szabadtéri tevékenységek végzése közben. 4 cm-rel meghosszabbítható a belső varrás elengedésével. Nagy teherbírású YKK® cipzárak. Káros anyagokra tesztelve az Oeko-Tex® Standard 100 szerint. Női szabás. Megfelel az EU 2016/425 rendeletnek.

Sir Safety System Stretch Canvas Női Nadrág